Home / PIP-ov kutak za mlade / 150 MALIŠANA SA TERITORIJE OPŠTINE PEĆINCI UČESTVOVALO U IGRAMA BEZ GRANICA
2

150 MALIŠANA SA TERITORIJE OPŠTINE PEĆINCI UČESTVOVALO U IGRAMA BEZ GRANICA

U sportskoj hali u Donjem Tovarniku 11. martovskog dana održane su Igre bez granica za decu uzrasta od četiri do deset godina iz sve tri škole i predškolske ustanove sa teritorije opštine Pećinci. U organizaciji Sportskog saveza „Razvoj sportova“, a pod pokroviteljstvom pećinačke lokalne samouprave, 150 mališana iz svih naselja opštine Pećinci takmičilo se u savladavanju prepreka na poligonu spretnosti pod budnim okom svojih nastavnika fizičkog vaspitanja i uz podršku preko 200 posetilaca.

Po rečima predsednika „Razvoja sportova“ Siniše Đokića moto takmičenja bio je važno je učestvovati, pa rezultati nisu bili primarni, već sportski duh i dobra zabava, a medalje su na kraju takmičenja dobili svi učesnici.

Medalje su uručili Siniša Đokić i predsednica opštine Pećinci Dubravka Kovačević Subotički, koja je tom prilikom izjavila da je masovnost školskog sporta cilj kojem teži pećinačka lokalna samouprava.

„Trudimo se da svu decu motivišemo da se bave sportom i da od najranijeg uzrasta kod njih razvijamo zdrav stil života. Davno je rečeno u zdravom telu zdrav duh i ukoliko decu od malih nogu naviknemo da se bave sportom, možemo očekivati zdravu omladinu i kasnije zdrave ljude. Upravo zato mi kao lokalna samouprava finansiramo ne samo ovakve manifestacije, već i kupovinu sportske opreme i rekvizita kako sportskim klubovima tako i svim obrazovnim ustanovama, a značajna sredstva ulažemo i u obnovu sportskih terena na našoj teritoriji“ – izjavila je prva žena pećinačke opštine koja je takmičarima poručila da je najvažnije da su dali svoj maksimum i da su se dobro zabavili.

3

Opis slobodan

Check Also

saska ok

ALEKSANDRA BAKIĆ – UČENICA GENERACIJE TŠ “MILENKO VERKIĆ NEŠA”

Aleksandra Bakić, učenica IV 1 ekonomski tehničar, proglašena je za đaka generacije Tehničke škole “Milenko Verkić …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *