Home / Društvo / CRVENI KRST PEĆINCI: PRIZNANJA VIŠESTRUKIM DAVAOCIMA KRVI
IMG_20170620_120522

CRVENI KRST PEĆINCI: PRIZNANJA VIŠESTRUKIM DAVAOCIMA KRVI

Povodom obeležavanja 14. juna, Svetskog dana dobrovoljnih davalaca krvi, u Crvenom krstu Pećinci organizovan je prijem i uručenje priznanja višestrukim davaocima krvi. Priznanja su uručena davaocima koji su 35, 50, 75 i više puta dobrovoljno dali krv. Predsednik Crvenog krsta Pećinci Vojislav Popović uručio je priznanja i skromne poklone.

Ovogodišnji slogan obeležavanja 14. Juna Svetskog dana glasi: „Preduzmi nešto. Daj krv. Daj sada. Daj redovno.“Ovaj događaj je prilika da se pažnja građana usmeri prema potrebama za krvlju i krvnim produktima ali predstavlja priliku da se zahvali davaocima krvi.

Ovogodišnja kampanja obeležavanja Svetskog dana dobrovoljnih davalaca krvi podvlači važnost svakog pojedinca kao nekoga ko može pomoći drugome u vanrednim situacijama tako što će pravovremeno, dobrovoljno dati krv. Kampanja je takođe usmerena i na podsećanje da je potrebno redovno davati krv da bi se stalno obnavljale rezerve krvi da bi je bilo dovoljno uvek, i u elementarnim nepogodama i udesima izazvanim ljudskim faktorom.

Crveni krst Pećinci je do sada u ovoj godini uspešno organizovao šest akcija davanja krvi na kojima je krv  ponudilo189 lica od kojih su 31 pripadnice lepšeg pola,24 lica je prvi put dalo krv a 21 lice je odbijeno iz medicinskih razloga.

Opis slobodan

Check Also

KCP

SUTRA POČINJE PEĆINAČKO KULTURNO LETO

39. Zonskom smotrom folklornih društava Srema u Kulturnom centru u Pećincima,u subotu, 24. juna sa početkom …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *