Home / PIP-ov kutak za mlade / DONJI TOVARNIK: ŠTA SANJA ĐORĐE VELJOVIĆ – PREKO SLOBODE DO CRVENE ZVEZDE
veljovic-2

DONJI TOVARNIK: ŠTA SANJA ĐORĐE VELJOVIĆ – PREKO SLOBODE DO CRVENE ZVEZDE

Posle jesenjeg dela sezone 2016/2017 u Sremskoj ligi, jedno od najprijatnijih iznenađenja je plasman Slobode iz Donjeg Tovarnika. Iako je novajlija u ovom renomiranom takmičenju, uspeli su da plasiraju u gornjoj polovini tabele, samo tri boda iza lidera Hajduka iz Divoša.

Jedan od razloga plasmanu za pohvalu su vrlo dobre odbrane, Đorđa Veljovića (17), najmlađeg prvotimca Slobode.  Razlog više da ovog sportistu predstavimo javnosti.

veljovic-1

– Učenik sam završne godine SSŠ „Branko Radičević“ iz Rume, smer ekonomski tehničar – kaže Đorđe Veljović – Ozbiljnije sam počeo trenirati 2012. godine, kada sam iz Nikinaca, gde živim, prešao u Donji Srem. Došao sam tada u renomiran klub, potpuno neškolovan što se fudbala tiče. Međutim, bio sam željan učenja i dokazivanja. Počeo sam trenirati sa Želimirom Bašićem,  koji me je dosta toga naučio. Radio sam tada i sam Sinišom – Simom Sariće, koji me je sa učio kako da postanem dobar golman, ali i dobar čovek. Bilo je teško, ali se isplatilo. U Polet iz Nikinaca se vraćam 2015 godine, gde provodim pola sezone. Taj period ću posebno pamtiti, jer sam sa napunjenih 16 godina debitovao kao prvotimac. U međuvremenu, Siniša Sarić postaje trener Slobode, a ja dobijam priliku da se dokazujem u novoj sredini. Za sada,  dobro ide i trudim se da maksimalno opravdavam ukazano poverenje.

Kao i svaki mladi sportista, i Đorđe ima uzora.

– Posebno mi se sviđa Predrag Rajković – priznaje Veljović – Kao mlad, davao je do znanja da će biti jedan od najboljih golmana, što je i uspeo.  Zaista mi se sviđaju njegove intervencije. Prija mi poređenje s njim, najviše zbog fizičkog izgleda. To me još više obavezuje. Od inostranih golmana, s posebnom pažnjom pratim Ikera  Kasiljasa. Zaista mi je uživanje gledati ga kako brani.

Za sada, svi planovi Đorđa Veljivića vezani su za Slobodu

– Neizmerno sam zahvalan trenerima Kneževiću i Sariću, upravi, kapitenu Darku Ašćeriću – Sipiju i saigračima na poverenu i podršci – nastavlja  tovarnički Kasiljas – Prvi deo sezone ukazuje da će Sremska liga biti izuzetno zanimljiva i neizvesna. Mi smo napadačka ekipa i trudimo se da svaku priliku iskoristimo. Verujem da imamo snage i kvaliteta za daleko bolje igre na proleće. Za sada, svi planovi su mi vezani za Donji Tovarnik, odn. Slobodu.  A kasnije, ko zna!? Sanjam da obučem dres Crvene zvezde.

Da kucnemo u drvo!

Opis slobodan

Check Also

saska ok

ALEKSANDRA BAKIĆ – UČENICA GENERACIJE TŠ “MILENKO VERKIĆ NEŠA”

Aleksandra Bakić, učenica IV 1 ekonomski tehničar, proglašena je za đaka generacije Tehničke škole “Milenko Verkić …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *