Home / IZBORI 2016 / NAČELNIK OU ŽELJKO TRBOVIĆ: UVID U DEO BIRAČKOG SPISKA OD 3. DO 17. MARTA
nacelnik-zeljko-trbovic-v

NAČELNIK OU ŽELJKO TRBOVIĆ: UVID U DEO BIRAČKOG SPISKA OD 3. DO 17. MARTA

U birački spisak upisuju se lica koja imaju biračko pravo, a nakon donošenja odluke o raspisivanju izbora, a maloletna lica koja biračko pravo stiču najkasnije na dan izbora.

Uvid u deo biračkog spiska koji se vodi na teritoriji opštine Pećinci može se izvršiti počev od 03.03.2017. godine neposredno svakog radnog dana od 09,00 do 15,00 časova u zgradi opštine Pećinci, ul. Slobodana Bajića br. 5 (prizemlje-kancelarija br. P/10), kao i elektronskim putem na zvaničnoj internet stranici Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave unošenjem podataka o jedinstvenom matičnom broju građana, najkasnije do 17.03.2017. godine do 24,00 časa odnosno do zaključenja biračkog spiska.

Birač koji nije upisan u birački spisak, upisuje u birački spisak do njegovog zaključenja Opštinska uprava Pećinci, a od njegovog zaključenja pa sve do 72 časa pre dana izbora, odnosno do 29.marta u 24,00 časova nadležno Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave.

Od proglašenja predloga kandidata, pravo na uvid u birački spisak i pravo na podnošenje zahteva na upis i promene u biračkom spisku od strane predlagača kandidata za predsednika Republike odnosno lica koje oni ovlaste.

Podnošenje zahteva Opštinskoj upravi da se u birački spisak upiše podatak da će birač na predstojećim izborima glasati prema mestu boravišta u zemlji/izabrano mesto glasanja odnosno u inostranstvu (putem diplomatsko-konzularnog predstavništva) se vrši do 11.03.2017. godine.

Sve informacije se mogu dobiti na tel: 022/400-730

Ovo obaveštenje staviti na oglasnu tablu opštine Pećinci, Uslužnog centra, Mesnih kancelarija i Mesnih zajednica na teritoriji opštine Pećinci, kao i na zvaničnu internet stranicu opštine Pećinci.

Opis slobodan

Check Also

STATISTIKA 2

OPŠTINA PEĆINCI: KOME SU BIRAČI UKAZALI POVERENJE NA POKRAJINSKIM IZBORIMA?

Nakon što je pećinačka opština zabeležila najveći procenat izlaznosti birača na Izbore, ne samo u …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *