Home / Društvo / OBELEŽEN SVETSKI DAN BORBE PROTIV DUVANSKOG DIMA
IMG_20170531_133649

OBELEŽEN SVETSKI DAN BORBE PROTIV DUVANSKOG DIMA

U sklopu svoje zdravsveno vaspitne delatnosti koja podrazumeva i suprotstavljanje svim bolestima zavisnosti, Crveni krst Pećinci je u utorak 31.maja obeležio „Svetski dan borbe protiv duvanskog dima’’.

Ovogodišnji slogan kojim se obeležava “Svetski dan bez duvanskog dima’’ glasi ’’Duvan – pretnja razvoju’’. Cilj navedenog slogana i uopšte cele kampanje je da dokaže kolika je pretnja koju duvanska industrija predstavlja za održivi razvoj i ekonomsko  blagostanje građana a pre svega za zdravlje.

IMG_20170531_134527 (1)

 

U prostorijama Crvenog krsta u Pećincima bila su upriličena otvorena vrata, svi zainteresovani građani mogli su da dobiju propagadni matrerijal posvećen navedenoj temi a za svaku uništenu cigaretu i po jednu zelenu jabuku simbol zdravog života.

-Istovremeno su naši volonterima su po javnim mestima lepili plakate sa temom prevencije zavisnosti od duvanskog dima  i delili dobronamerni apel prolaznicima da bar jedan provedu dan bez duvanskog dima i jabuku na na dar. Reakcija građana je bila pozitivna i mnogi od njih su podržali  ovakvu vrstu prevencije. Nadamo se da smo bar nekoga od njih podstakli na donošenje odluke o prestanku pušenja čime smo ga lišili neminovnih zdravstvenih tegoba koje uzrokuje pušenje a možda smo spasili još jedan ljudski život – izjavio je Aleksandar Andrijević.

 

Opis slobodan

Check Also

KCP

SUTRA POČINJE PEĆINAČKO KULTURNO LETO

39. Zonskom smotrom folklornih društava Srema u Kulturnom centru u Pećincima,u subotu, 24. juna sa početkom …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *