Home / Društvo / OD POKRAJINE 250.000 DINARA ZA IZRADU PROJEKTNO TEHNIČKE DOKUMENTACIJE ZA IZGRADNJU VRTIĆA U ŠIMANOVCIMA
08052017_Mirovic_Njilas_ugovori 02

OD POKRAJINE 250.000 DINARA ZA IZRADU PROJEKTNO TEHNIČKE DOKUMENTACIJE ZA IZGRADNJU VRTIĆA U ŠIMANOVCIMA

Za izradu projektno – tehničke dokumentacije za izgradnju objekta PU “Vlada Obradović Kameni” u Šimanovcima opštini Pećinci odobrena su sredstva u visini od 250.000 dinara od strane Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice.

osnovna-skola-dusan-jerkovic-uca-simanovci

Pećinačka lokalna samouprava za pomenuta sredstva konkurisala je u martu kod resornog sekretarijata, a sa korisnicima sredstava 9.maja su potpisani ugovori. Svečanoj dodeli ugovora u Master centru Novosadskog sajma prisustvovali su predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine- nacionalne zajednice Mihalj Njilaš.

Mirović je najavio da će po završetku pripreme oko projektne dokumentacije, ove ustanove imati priliku da konkurišu, pre svega kod lokalnih samouprava, koje će u budućnosti morati da vode više računa o ustanovama čiji su osnivači ili suosnivači ili na neki način upravljaju poslovima tih ustanova, rekavši da su među njima najvažnije one ustanove koje zbrinjavaju našu decu. Kao drugi važan izvor finansiranja naveo je Vladinu Kancelariju za javna ulaganja, koja je preduzela ogromne aktivnosti na obnovi škola i u značajnom finansijskom obimu.

Predsednik Pokrajinske vlade posebno je naglasio da će, nakon rebalansa u junu, u pokrajinskom budžetu biti obezbeđena nova sredstva za ove namene, te da Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje mora već u julu biti spreman za konkurse za investiciono i tekuće održavanje ovih ustanova.
„Prvi konkurs u iznosu većem od 250 miliona dinara biće raspisan već tokom jula. Vreme je veoma važan faktor, a nije nam saveznik, jer su naše uprave na svim nivoima poslovično uspavane. Već od sutra, na osnovu ovih podataka, morate da krenete u pripremu , kako bi mogli da konkurišete na ovaj konkurs“, poručio je Mirović.

08052017_Mirovic_Njilas_ugovori 01

Opis slobodan

Check Also

srednja-skola-660x330

PEĆINAČKA SREDNJA ŠKOLA ĐACIMA NUDI ZANIMANJA KOJA IDU U KORAK SA VREMENOM I POTREBAMA TRŽIŠTA RADA

Nakon polaganja male mature, sledeći korak za male maturante, dok na red ne dođe upis …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *