Home / Društvo / OPŠTINA PEĆINCI: KOME SU BIRAČI UKAZALI POVERENJE NA REPUBLIČKIM IZBORIMA?
STATISTIKA 1

OPŠTINA PEĆINCI: KOME SU BIRAČI UKAZALI POVERENJE NA REPUBLIČKIM IZBORIMA?

Nakon što je pećinačka opština zabeležila najveći procenat izlaznosti birača na Izbore, ne samo u Sremu, već i u gradovima i opštinama u Srbiji, Radno telo Republičke izborne komisije za teritoriju opštine Pećinci objavilo je, prema još uvek nezvaničnim podacima, posle obrađenih podataka sa svih 30 biračkih mesta, da je u ovoj sremskoj opštini na republičkim izborima cenzus prešlo 4 političke stranke.

IZLAZNOST

Pobedu u pećinačkoj opštini kada su u pitanju Izbori za narodne poslanike Republike Srbije ubedljivo je odnela lista ALEKSANDAR VUČIĆ – SRBIJA POBEĐUJE sa ukupno osvojenih 66,31%  glasova izašlih birača. Na drugom mestu našla se lista DR VOJISLAV ŠEŠELJ – SRPSKA RADIKALNA STRANKA sa 9,85% osvojenih glasova. Treće mesto pripalo je listi ZA PRAVEDNU SRBIJU – DEMOKRATSKA STRANKA (NOVA, DSHV, ZZS) koja je osvojila 5,97% glasova birača, a kao četvrta stranka koja je prešla cenzus u ovoj sremskoj opštini sa 5,54% osvojenih glasova našla se lista IVICA DAČIĆ – SPS, JS.

Ispod cenzusa našlo se 16 izbornih lista saopštavaju iz RIK-a za teritoriju opštine Pećinci. Podsećanja radi, najveća izlaznost birača u Sremu zabeležena je, upravo, u opštini Pećinci u kojoj je od ukupno 16.075 birača svoje pravo iskoristilo 10.834 birača što je 67,30% od ukupnog broja birača.

STATISTIKA 1

 

Opis slobodan

Check Also

KCP

SUTRA POČINJE PEĆINAČKO KULTURNO LETO

39. Zonskom smotrom folklornih društava Srema u Kulturnom centru u Pećincima,u subotu, 24. juna sa početkom …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *