Home / Društvo / OSNOVNA ŠKOLA U AŠANJI MEĐU NAJČISTIJIM I NAJZELENIJIM ŠKOLAMA U VOJVODINI
skola asanja

OSNOVNA ŠKOLA U AŠANJI MEĐU NAJČISTIJIM I NAJZELENIJIM ŠKOLAMA U VOJVODINI

U zgradi Pokrajinske vlade uručene su nagrade vaspitno-obrazovnim institucijama, koje su proglašene najboljim u programu „Za čistije i zelenije škole u Vojvodini“ za školsku 2016/2017. godinu. U pomenutom projektu učestvovale su 84 vaspitno obrazovne ustanove, a među 19 nagrađenih našla se i jedna osnovna škola iz pećinačke opštine,  OŠ “Dušan Vukasović Diogen” iz Ašanje.

U sklopu aktivnosti koje su realizovane kroz ovaj projekat, osnovci u Ašanji su učestvovali u edukativnim i kreativnim radionicama, bili angažovani u obeležavanju ekološki važnih datuma i drugim akcijama.

Ovaj program realizovan je u saradnji Pokrajinskog sekretarijata za urbanizam i zaštitu životne sredine, Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice i Pokrajinskog sekretarijata za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj. Cilj programa je bio razvijanje i unapređivanje rada u oblasti zaštite životne sredine u vrtićima i osnovnim i srednjim školama na teritoriji Vojvodine.

IMG_20170602_123556

 

Predškolci i učenici nagrađeni su jednodnevnim izletom u Nacionalni park Fruška gora, a vaspitači i nastavnici dvodnevnim seminarom koji će biti držan u Ekološkom centru “Radlovački” u Sremskim Karlovcima.

IMG_20170207_153017

 

 

Opis slobodan

Check Also

srednja-skola-660x330

PEĆINAČKA SREDNJA ŠKOLA ĐACIMA NUDI ZANIMANJA KOJA IDU U KORAK SA VREMENOM I POTREBAMA TRŽIŠTA RADA

Nakon polaganja male mature, sledeći korak za male maturante, dok na red ne dođe upis …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *