Home / Društvo / PEĆINAČKA SREDNJA ŠKOLA ĐACIMA NUDI ZANIMANJA KOJA IDU U KORAK SA VREMENOM I POTREBAMA TRŽIŠTA RADA
srednja-skola-660x330

PEĆINAČKA SREDNJA ŠKOLA ĐACIMA NUDI ZANIMANJA KOJA IDU U KORAK SA VREMENOM I POTREBAMA TRŽIŠTA RADA

Nakon polaganja male mature, sledeći korak za male maturante, dok na red ne dođe upis u srednje škole, jeste popunjavanje liste želja, čime se budući srednjoškolci odlučuju kojim putem će krenuti u nastavku svog obrazovanja. Lista želja za upis u srednju školu popunjava se 24. i 25. juna od 8 do 15 časova.

U školskoj 2017/2018. godini Tehnička škola ”Milenko Verkić Neša” u Pećincima upisuje sledeće obrazovne profile:

-Finansijski administrator/Ernst I Young

-Gimnazija  opšti tip/najveća mogućnost daljeg upisa, obogaćena stručnim predmetima iz računarstva, mašinstva i elektronike

-Trgovac/Austrijska razvojna agencija

-Industrijski mehaničar/Bosch

-Električar/Bosch

-Operater mašinske obrade/Agena, Meita….

Po rečima direktorke pećinačke srednje škole Spomenke Rakić, svi profili su interesantni na svoj način a ono što je zajedničko svima je velika povezanost za kompanijama iz svih područja rada jer samo tako učenici mogu steći i stručna znanja i veštine.

-Finansijski administrator je povezan i sa revizorskim kućama i sa bankama. Gimnazija će zbog uslova dogradnje škole i zbog mogućnosti dodavanja stručnih predmeta biti jedinstvena u okolini, moći ćete da upišete sve fakultete a i da se zaposlite. Dualno obrazovanje podrazumeva po novom zakonu više praktične nastave u kompanijama, stipendije, plaćen prevoz do kompanije i topli obrok. Vremenom će skoro svi profili preći na dualni sistem  a za sada profile koji podrazumevaju više prakse, stipendiju i sve ostale pogodnosti sa sve većim brojem kompanija u našoj opštini i u drugim opštinama su: Industrijski mehaničar I električar koji su traženi najviše od kompanije Robert Bosch, zatim operater mašinske obrade koga zbog rada i programiranja na cnc mašinama traže mnoge domaće i strane kompanije od nemačkih do kineskih i trgovac kojeg po dulanom razvija Austrijska razvojna agencija. Za koju nedelju počinje dogradnja škole gde ćemo osim nekoliko multimedijalnih učionica, nekoliko računarnskih učionica  imati i posebno mesto za slobodne aktivnosti učenika tj. klub za učenike i klub za nastavnike, ogromnu biblioteku i čitaonicu sa medijatekom i mnoge druge prostorije, rekla je za naš portal Spomenka Rakić.

20170306_164704

Učenici koju sa prebivalištem u opštini Pećinci koji upišu profile u Tehničkoj školi “Milenko Verkić Neša” imaće više beneficija za prevoz nego ako upišu profile u drugoj opštini.

03.07.2017. (od 8 časova) – Objavljivanje zvaničnih rezultata raspodele po školama i obrazovnim profilima u osnovnim i srednjim školama I objavljivanje preostalih slobodnih mesta za upis u drugom krugu (do 20 časova).

04. i 05.07.2017. – Upis učenika u srednje škole – prvi upisni krug.

 

 

Opis slobodan

Check Also

KCP

SUTRA POČINJE PEĆINAČKO KULTURNO LETO

39. Zonskom smotrom folklornih društava Srema u Kulturnom centru u Pećincima,u subotu, 24. juna sa početkom …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *