Home / PIP-ov kutak za mlade / PEĆINAČKI OSNOVCI I SREDNJOŠKOLCI DOBIJAJU NOVU FISKULTURNU SALU
SALA

PEĆINAČKI OSNOVCI I SREDNJOŠKOLCI DOBIJAJU NOVU FISKULTURNU SALU

Fiskulturna sala OŠ „Slobodan Bajić Paja“ i STŠ „Milenko Verkić Neša“ u Pećincima, koja decenijama nije renovirana, konačno dobija novo ruho. Radove na renoviranju sale obišli su predstavnici pećinačke lokalne samouprave na čelu sa Željkom Trbovićem, načelnikom Opštinske uprave opštine Pećinci.

Kako nam je rekao načelnik Trbović, polazi se od najkritičnijeg a to je plafon, koji je bio u ruiniranom stanju sa povelikom rupom kroz koju se kiša slivala u samu salu, te postavljanje izolacije i novog plafona kao i kompletna zamena krovne konstrukcije označava početak prve faze, tokom koje će još biti zamenjen parket i urađeno adekvatno osvetljenje. U narednim fazama, kako kaže, sledi kompletna zamena stolarije, kao i krečenje.

„Jako dugo se čekalo da se ovaj prostor uredi i dovede u uslovno stanje. Opština Pećinci je za ovaj projekat izdvojila 3,6 miliona dinara, a kada se ovi radovi završe sva naša deca osnovne i srednje škole moći će neometano da obavljaju časove fizičkog vaspitanja i treninge. Naš cilj je uređenje svake škole u opštini, a samim tim i da omogućimo svoj deci jednake uslove za održavanje časova fizičkog vaspitanja. Adaptirali smo do sada salu u Osnovnoj školi „Dušan Jerković Uča“ u Šimanovcima, uređuje se ova u Pećincima a projekat je pripremljen za školu u Ašanji, i to želimo u našem mandatu da uradimo. Radovi koje smo danas obišli idu svojim tokom i vrlo brzo će ova sala biti lepa i uslovna za svu našu decu“ – istakao je Trbović.

Nastavnik fizičkog vaspitanja Ivan Stojaković smatra da osnovci i srednjoškolci u Pećincima, ali i nastavnici koji koriste salu za fizičko vaspitanje, ovim renoviranjem dobijaju puno, jer je sala do sada bila neuslovna.

„U ovu salu nije ulagano nekoliko desetina godina. Zimus smo imali dosta problema zbog krova koji prokišnjava, te smo neke časove morali odložiti, i opet su deca na gubitku. Nakon završetka ovog renoviranja oko 700 dece, koliko ih trenutno koristi ovu salu, više neće morati da se plaše zime i strepe da li će im časovi fizičkog vaspitanja biti odloženi“ – rekao je Stojaković.

Prema rečima nastavnika fizičkog vaspitanja, dok adaptacija fiskulturne sale u školi ne bude završena, deca će časove fizičkog obavljati na sportskim terenima u školskom dvorištu.

SALA 2

Opis slobodan

Check Also

saska ok

ALEKSANDRA BAKIĆ – UČENICA GENERACIJE TŠ “MILENKO VERKIĆ NEŠA”

Aleksandra Bakić, učenica IV 1 ekonomski tehničar, proglašena je za đaka generacije Tehničke škole “Milenko Verkić …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *