Home / Društvo / PEĆINCI: OBELEŽENA NEDELJA CRVENOG KRSTA
Čitaonica-2 (1)

PEĆINCI: OBELEŽENA NEDELJA CRVENOG KRSTA

Crveni krst Pećinci je od 08. do 15. maja obeležio Nedelju Crvenog krsta.

Nedelja Crvenog krsta ove godine obeležena je temom koju je opredelila Međunarodna federacija društva Crvenog krsta i Crvenog polumeseca: „Svuda za svakoga“ – Da li ste znali?

Crveni krst Pećinci je ovu nedelju obeležio nizom aktivnosti a sve su usmerene na promociju programskih aktivnosti Crvenog krsta.

Organizovan je dan otvorenih vrata u prostorijama Crvenog krsta Pećinci gde su zaposleni i volonteri za sve zainteresovane građane prezentovali najznačajnije programe Crvenog krsta i prijem novih volontera u organizaciju Crvenog krsta.

Takođe je vršena promocija programskih aktivnosti po školama i podela edukativnog, informativnog i propagandnog materijala učenicima nižih razreda.

Kupinovo (1)

 

Jedna od aktivnosti  je nagrađivanje najuspešnijih radova likovno-literarnog konkursa “Krv život znači” školama koje su učestvovale: O.Š.”Slobodan Bajić Paja” odeljenja u Pećincima i Prhovu i O.Š.”Dušan Vukasović Diogen” odeljenja u Kupinovu i Ašanji.

Pećinci (1)

Poslednjeg dana obeležavanja zahvaljujući dobroj saradnji sa Kulturnim centrom i bibliotekom u Pećincima, upriličeno je predavanje na temu depresije.

Volonter Crvenog krsta, nastavnica biologije, Biljana Radisavljević je održala predavanje sa prezentacijom za sve zainteresovane sugrađane i učenike Tehničke škole. S obzirom da je tema  sve aktuelnija bilo je dosta zainteresovanih.

Čitaonica 1

 

 

Opis slobodan

Check Also

KCP

SUTRA POČINJE PEĆINAČKO KULTURNO LETO

39. Zonskom smotrom folklornih društava Srema u Kulturnom centru u Pećincima,u subotu, 24. juna sa početkom …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *