Home / Društvo / PEĆINCI: SKROMAN ODZIV DOBROVOLJNIH DAVALACA KRVI
IMG_20170525_122642 (1)

PEĆINCI: SKROMAN ODZIV DOBROVOLJNIH DAVALACA KRVI

Crveni krst Pećinci u saradnji sa Institutom za transfuziju krvi Srbije organizovao je u četvrtak u Kulturnom centru Pećinci akciju dobrovoljnog davanja krvi, petu po redu u tekućoj 2017. godini. Akcija je trajala od 10 do 16 časova.

IMG_20170525_111848

Kako saznajemo u pećinačkom Crvenom krstu, odziv je bio nešto skromniji ali u granicama očekivanog. Za akciju je prijavljeno 50  potencijalnih davalaca, došlo je 36, a krv su uspešno dala 34 dobrovoljna davaoca. Od toga, osam pripadnica lepšeg pola i četiri lica koja su prvi put dala krv. Dvoje lica je iz medicinskih razloga odbijeno.

Da akcija bude uspešna potrudili su se volonteri Crvenog krsta Pećinci, koji su izdvojili deo svog vremena i učestvovali na akciji. Oni su lepili plakate par dana ranije, delili flajere, dočekivali i ispraćali sa osmehom naše davaoce i pružali gostoprimstvo ekipi iz Instituta. Ova akcija je sprovedena uz pomoć i podršku  Kulturnog centra koji nam je ustupio prostorije. Nadamo se da će  odziv davalaca postati veći u vremenu koje dolazi i biti podsticaj za još veću humanost građana naše lokalne zajednice,kažu u Crvenom krstu Pećinci.

IMG_20170525_105557 (1)

Opis slobodan

Check Also

KCP

SUTRA POČINJE PEĆINAČKO KULTURNO LETO

39. Zonskom smotrom folklornih društava Srema u Kulturnom centru u Pećincima,u subotu, 24. juna sa početkom …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *