Home / Društvo / STARIM I NEPOKRETNIM GRAĐANIMA DOKUMENTA NA KUĆNU ADRESU
upravni+poslovi

STARIM I NEPOKRETNIM GRAĐANIMA DOKUMENTA NA KUĆNU ADRESU

Građanima koji zbog bolesti ili starosti nisu u mogućnosti da dođu do policijske stanice kako bi izvadili lična dokumenta, imaju mogućnost da traže da im na kućnu adresu dođu policajci iz stanice koja je nadležna za opštinu na kojoj žive i omoguće im da dobiju dokumenta bez odlaska na šalter.

„U svim opravdanim situacijama, kada je to neophodno, kao što su bolest, boravak u posebnoj ustanovi, starost, potrebno je da se bliži srodnik, odnosno osoba sa kojom živi ili se stara o nepokretnom licu obrati policijskoj upravi”, kaže načelnica Uprave za upravne poslove Zorica Kasalica.

Ona ističe da je potrebno da se uz zahtev priloži i dokaz o opravdanosti razloga, medicinska dokumentacija ili neki drugi dokument, kojim se potvrđuje neophodnost izrade i uručenja ličnog dokumenta van službenih prostorija.

Mogućnost da policijski službenici donesu izrađeni dokument na adresu prebivališta – boravka još jedna je u nizu olakšica kojima se Ministarstvo unutrašnjih poslova trudi da građanima Srbije omogući da na što lakši način ostvare svoja prava i obaveze.

Opis slobodan

Check Also

KCP

SUTRA POČINJE PEĆINAČKO KULTURNO LETO

39. Zonskom smotrom folklornih društava Srema u Kulturnom centru u Pećincima,u subotu, 24. juna sa početkom …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *