Home / Sport / U DONJEM TOVARNIKU PO PRVI PUT ODRŽAN TURNIR MLAĐIH KATEGORIJA U ODBOJCI
odb

U DONJEM TOVARNIKU PO PRVI PUT ODRŽAN TURNIR MLAĐIH KATEGORIJA U ODBOJCI

Sportska hala u Donjem Tovarniku 26. martovskog dana bila je stecište kvalitetnih ženskih odbojkaških ekipa iz cele Srbije. Prvi put na teritoriji pećinačke opštine održan je Turnir mlađih kategorija u odbojci – 2004. godište i mlađe u organizaciji Odbojkaškog kluba “Mladost 07”, a pod pokroviteljstvom Sportskog saveza „Razvoj sportova“ i pećinačke lokalne samouprave.

Turnir je otvorio Siniša Đokić, predsednik Sportskog saveza “Razvoj sportova” a najbolje ekipe Bačke, Srema i grada Beograda prikazale su igru vrednu pažnje. Trener OK “Mladost 07” Bojan Aleksov kaže da je veoma zadovoljan prikazanim kvalitetom igre svih ekipa, kao i igrom pećinačkih odbojkašica, kojima je ovo prva utakmica u tako jakoj konkurenciji.

“Organizacija ovakvog turnira zahtevala je veliki napor s obzirom da se prvi put u našoj opštini organizuje odbojkaški turnir ovih razmera, a sve to ne bismo uspeli bez bezrezervne podrške pećinačkog Sportskog saveza i lokalne samouprave. Želja nam je da ovaj turnir preraste u tradicionalni, a jučerašnji dan je pokazatelj da to možemo i hoćemo. Utakmice su protekle u fer igri, uz korektno suđenje, bez ijedne povrede odbojkašica ili primedbi trenera, što nas samo motiviše da sledeće godine možda proširimo broj ekipa učesnica, kao i dopunimo program turnira u cilju promovisanja naše opštine” – rekao je Aleksov.

Devet ekipa je igralo u 3 grupe, na 3 mreže, a odbojkašice OK Lazarevac zasluženo su ponele titulu najboljih i osvojile šampionski pehar. Drugo mestu osvojio je OK Železnik iz Beograda, a treće mesto pripalo je odbojkašicama OK “Spas”, takođe iz Beograda. Domaće odobojkašice su u borbi sa osam izuzetno jakih ekipa pokazale kvalitet i upornost i uspele da se izbore za peto mesto. Titulu najboljeg igrača turnira ponela je odbojkašica OK Lazarevac Nađa Kaličanin, najbolji primalac turnira je Aleksandra Gobeljić član OK Železnik, a kao najbolji tehničar nagrađena je odbojkašica OK “Spas” Neda Dimitrovska. Nagrade najuspešnijima uručio je direktor Javne Ustanove “Sportski centar” Pećinci Tomislav Ćirković.

Konačan plasman:

  1. OK Lazarevac
  2. OK Železnik Beograd
  3. OK Spas Beograd
  4. OK Mladost Inđija
  5. OK Mladost 07
  6. OK Lucky Star Beograd
  7. OK Prvi Tempo Sremska Mitrovica
  8. OK Komete Beograd
  9. OK Lavice Novi Sad

Opis slobodan

Check Also

TOP 1

KRG “TOP GYM”: 29 MEDALJA ZA ŠIMANOVAČKE GIMNASTIČARE

Klub za ritmičku gimnatsiku “Top gym” u Šimanovcima na takmičenju SOMBOR OPEN 2017, održanom 26. …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *