Home / Poljoprivreda / ZA POLJOPRIVREDNIKE U PEĆINAČKOJ OPŠTINI POČEO OTKUP PŠENIČNE SLAME
PSENICNA SLAMA

ZA POLJOPRIVREDNIKE U PEĆINAČKOJ OPŠTINI POČEO OTKUP PŠENIČNE SLAME

Poljoprivrednici sa teritorije opštine Pećinci koji su zainteresovanu za prodaju pščenične slame preduzeću “Pellet power” mogu to učiniti ličnim dolaskom u prostorije Udruženja poljoprivrednika opštine Pećinci (ulica Jove Neguševića broj 1) ili pozivom na broj 435-110.

Poljoprivrednici su dužni da se jave pre početka žetve kako bi se na vreme proverili upotreba pesticida i nivo zakorovljenosti na parceli sa koje će se prodavati pšenična slama.

Pomenuta prodaja inicirana je na nedavno održanom sastanku kojem su prisustvovali predstavnici preduzeća “Pellet power” i pećinački poljoprivrednici, a koji je organizovan na inicijativu pećinačkog Udruženja poljoprivrednika i Agencije za razvoj ove sremske opštine.

SASTANAK

Između ostalog, na sastanku je dogovoreno da pomenuto preduzeće “Pellet power” do početka setve pčenice pripremi specifikaciju pesticida kojima je dozvoljeno tretirati pšenicu tako da pčenična slama i dalje ispunjava fitosanitarne uslove za korišćenje u daljem procesu proizvodnje prostirki za stoku i živinu koju pokreće “Pellet power” u svom pogonu u Ogaru.

Opis slobodan

Check Also

zemljiste

PEĆINCI: PRIJAVE ZA BESPLATNU ANALIZU PLODNOSTI ZEMLJIŠTA TRAJU DO 30.SEPTEMBRA

I ove jeseni, Udruženje poljoprivrednih proizvođača opštine Pećinci, Opštinska uprava opštine Pećinci, i opštinska Agencija …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *